1. După Programare (vezi secţiunea „Programare” a site-ului), vă veţi întâlni cu profesionistul nostru care pe parcursul a maximum trei şedinţe organizate pe parcursul unei săptămâni (faza de diagostic, evaluare şi conceptualizare clinică) va investiga: (1) ce probleme psihologice sunt (psihodiagnostic şi evaluare clinică); (2) de ce au apărut (conceptualizare); şi (3) ce trebuie făcut pentru a le ameliora? (propunerea tratamentului). Apoi, cu acordul dvs., se va implementa tratamentul psihologic (faza de tratament) care poate să dureze, în funcţie de probleme identificate, între 4 până la 50 sau chiar mai multe şedinţe. De obicei întâlnirile în scop de tratament psihologic au loc o dată sau de două ori pe săptămână, fiecare şedinţă durând aproximativ o oră.
2. Între şedinţele de tratament veţi primi o serie de teme/exerciţii (prescripţii cognitiv-comportamentale) pe care le veţi efectua acasă pentru a generaliza lucrurile învăţate în cabinet în viaţa dvs. cotidiană.
* Unele şedinţe şi prescripţii cognitiv-comportamentale se vor putea derula online şi/sau la telefon, în funcţie de situaţie şi de interesul dvs., decizia finală în acest sens aparţinând terapeutului. Uneori, în funcţie de accesul dvs. la tehnologie, după Programare vi se poate cere să completaţi online testele psihologice din secţiunea –Psihodiagnostic, Consiliere şi Psihoterapie Online –, pentru a eficientiza procesul terapeutic, astfel încât atunci când veţi sosi la Clinică să avem deja informaţii legate de probleme dvs. psihologice.
Fiind o bază didactică universitară, unele şedinţe vor fi înregistrate cu acordul dvs. pentru a fi utilizate în scop educaţional, situaţie în care costul tratamentului va fi redus cu 50%.
Fiind o bază de formare profesională în domeniu şi o Clinică Universitară, la unele şedinţe vor participa psihologi/psihiatri în formare, direct (ex. în cabinet) sau indirect (ex. prin transmisie într-o sală de training), fără însă a interveni în procesul terapeutic.
Fiind o bază de cercetare avansată veţi putea fi inclus cu acordul dvs. în anumite studii pe care le derulăm, situaţie în care tratamentul primit la Clinică va fi gratuit.